I wanted to eat some tacos for a long time. They are quick and easy to prepare especially if we buy guacamole and salsa from the shop instead of making them ourselves (not the healthiest way but so convinient). As a filling you can use anything you want, but it's nice to keep mexican vibe. I made them with spiced mushrooms/tofu but you can use beans or corn.
Składniki:
-małe tortille pszenne albo kukurydziane muszle
-kostka tofu albo 500g pieczarek
-1 czerwona papryka
-1 żółta papryka
-sałata rzymska albo lodowa
-salsa
-guacamole
-prażona cebula
-sos sojowy
-kumin
-papryka słodka
-papryka wędzona
-chili
-oregano
-sól i pieprz
-olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Pieczarki albo tofu kroimy w drobną kostkę i wrzucamy wraz z przyprawami na rozgrzaną patelnię. Do tofu dodajemy sos sojowy, a do pieczarek sól. Proporcje przypraw zależą od osobistych upodobań, można też dodać czosnek i cebulę
2. Paprykę i sałatę pokroić w cienkie paski. Paprykę warto chwilę podsmażyć na patelni, aż zacznie lekko mięknąć
3. Tortille albo kukurydziane muszle podgrzewamy, a następnie układamy na nich farsz. Składamy na pół i zajadamy ze smakiem
Ingredients:
-small
soft tortillas or taco shells
-block
of tofu (200g) or 500g of mushrooms
-1
red bell pepper
-1
yellow bell pepper
-lettuce
-salsa
-guacamole
-fried
onion
-soy
sauce
-cumin
-paprika
-smoked
paprika
-chili
-oregano
-salt
and pepper
-oil for frying
-oil for frying
Method:
1.Cut
mushrooms of tofu into small cubes and add to hot frying pan with all spices.
If you’re using tofu add some soy sauce, for mushrooms in better to use salt.
Amount of spices depends on your personal preferences. You can also add onion
and garlic
2.Peppers
and lettuce cut into thin strips. In nice to fry peppers for a while until they
start getting a bit soft
3.Heat
up tortillas of shells and add all the fillings
Komentarze
Prześlij komentarz