Wrapy z pesto z suszonych pomidorów



Pesto z suszonych pomidorów jest moją wielką miłością. Najczęściej kupuję gotowe, marki The Happy Pear, ale można je też łatwo ukręcić w domu. Rozsmarowane na tortilli, z górą świeżego szpinaku, tofu i warzywami to pyszne i sycące danie na lunch albo leniwy obiad. 



Składniki:
(na jednego wrapa)

-pełnoziarnista tortilla
-2-3 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów
-garść szpinaku
-100g tofu
-kilka pomidorków koktailowych
-1/2 małego awokado
-1 łyżka sosu sojowego

Przygotowanie:

Tortille delikatnie podgrzać, najlepiej lekko zwilżoną, na suchej patelni. Na tej samej patelni podsmażyć tofu, zamarynowane wcześniej w sosie sojowym. Tortillę posmarować pesto, ułożyć na niej szpinak i resztę składników. Zawijać i zajadać ze smakiem.

Komentarze